نام اصلی قله کی 2 چوگوری می باشد که به عنوان دومین قله مرتفع جهان بعد از قله اورست شناخته می شود. ارتفاع قله کیدو 8611 متر از سطح دریا می باشد. قله K2 به عنوان سخت ترین قله جهان نیز معرفی شده است و صعود k2 معدل مدال طلای جهانی در ورزش کوهنوردی می باشد. این قله به عنوان فنی ترین قله هشت هزارمتری در هیمالیا نیز شناخته می شود. این قله حتی با خطرناک ترین کوه ایران قابل مقایسه نیست. در سایت ایران پیکسل تلاش می کنیم این قله را به خوبی معرفی نماییم.
خطرات صعود به قله K2
آمار مرگ کوهنوردان در مسیر صعود به قله کی 2 یک چهارم کسانی است که با موفقیت این قله را صعود نمودند. در کی 2 خطراتی چون سقوط از ارتفاع،شیب های تند، سرمازدگی، ارتفاع زدگی، سقوط بهمن، بادهای شدید و … جان کوهنوردان را تهدید می کند. کوه کی 2 پرتلفات ترین و کشنده ترین کوههای جهان است. تاکنون کسی موفق به صعود از جبهه شرقی این کوه نشده است. صعود به کی 2 از صعود به کوه اورست دشوارتر و خطرناک تر است. این سرگذشت یکی از بلندترین قله های جهان است.
موقعیت قله کی 2
کی دو در منطقه قراقروم در کشور پاکستان قد علم نموده است و این کوه مرتفع مرز کشورهای چین و پاکستان است و از بلندترین قلل هیمالیا می باشد. نخستین بار یک مهندس نقشه بردار به نام تی جی مونتگومری کی 2 را از فاصله 200 کیلومتری مشاهده نمود. به دلیل وجود قلل مرتفع در منطقه قراروم نمی توانست از هند یا چین دید مناسبی به کی 2 داشته باشد. این مشاهده از منطقه ای به نام هاراموش انجام شد. مهندس مونتگومری هیچ شناختی از قلل مرتفع منطقه قراروم نداشت و برای نام گزاری آنها از کلمه K و اعداد 1 تا 7 استفاده کرد. حرف K از ابتدای کلمه karakoram گرفته شده است. نام K2 همچنان بر روی این قله باقی ماند.
برای دستیابی به بیس کمپ قله کی 2 باید به شهر اسکاردو در شمال پاکستان رفت. سپس از طریق روستای آسکوله Askole و با عبور از یخچال خطرناک بالترو به بیس کمپ قله K2 رسید.
شناسایی قلل قراقروم
در سال 1856 یک تیم نقشه برداری اروپایی به سرپرستی هنری هاورشام گادوین آستن توانستند از منطقه نقشه تهیه نمایند. مهندس مونتگومری نیز جزو این تیم بود و قللی که با نام های کی1، کی 2، کی 3، کی4، کی 5 نامگذاری کرده بود امروزه با نام های ماشربروم، کی 2، برودپیک، گاشربروم 2 و گاشربروم 1 شناخته می شوند.
تاریخچه صعود به قله K2
در سال 1982 گروهی از محققان کوه توسط مارتین گانوی توانستند تا منطقه کنکوردی ها پیشروی کنند.
اولین تلاش بر روی کیدو توسط اسکار اکنستاین و آلستر کراولی در سال 1902 انجام شد. این تیم بعد از پنج تلاش نفس گیر موفق به صعود قله نشدند تا کی 2 همچنان صعود نشده باقی بماند.
در سال 1909 تیم ایتالیایی به سرپرستی لوئیجی آمودئو مسیر جنوب شرقی را کشف نمود. از این تیم فردی به نام دوک آبروزی توانست تا ارتفاع 6250 متری یال جنوب شرقی را صعود نماید. این مسیر به نام او نامگذاری شد. نامش یال آبروزی می باشد.
در سال 1938 تیم آمریکایی تا ارتفاع 7925 متری قله کی دو را صعود نمود. یک سال بعد تیمی از آمریکا به سرپرستی فریتز ویسنر تا ارتفاع 8382 متری را از مسیر یال آبروزی صعود نمود تا بالاترین ارتفاع صعود شده از K2 در آن زمان باشد.
کی 2، کوهستان وحشی
در سال 1953 تیمی هفت نفره به سرپرستی دکتر چارلز هوستون توانست تا ارتفاع 7500 متری کوه بالا برود. آب و هوای کی 2 رو به وخامت بود و از طرفی حال گیلکی که یکی از اعضای جوان تیم بود نیز به دلیل ارتفاع زدگی خراب بود. تیم تصمیم به بازگشت گرفته بود ولی 5 نفر از اعضای تیم به دلیل شیب تند مسیر سقوط کردند. کارگاه مستحکمی که پت شوئینگ زده بود مانع از سقوط تیم به دره های عمیق کی 2 شد. اما سقوط بهمن جان گیلکی را گرفت. دکتر جورج اروینگ بل که یکی از بازماندگان آن حادثه بود دو انگشت پای خود را از دست داد. او در بازگشت به خبرنگاران گفت : “این کوه وحشی است، می خواهد شما را بکشد” از آن پس نام کوهستان وحشی نیز معرف کوه K2 شد.
در سال 1954 دو کوهنورد ایتالیایی با نام های لینو لاچدلی و آکلیه کومپانیونی موفق به فتح قله کی 2 بایستند. این صعود دارای حواشی بسیاری در عرصه بین المللی بود.

اولین فاتح قله K2
پس از صعود موفق ایتالیایی ها، تا سال 1977 کسی موفق به صعود بر قله کی 2 نشد.
سرانجام در سال 1977 قله کی 2 توسط یک تیم ژاپنی صعود شد. این تیم متشکل از 52 کوهنورد و 1500 باربر بود. در این تیم اشرف امان نیز به عنوان راهنما همراه تیم بود و به عنوان اولین پاکستانی صعودکننده به K2 نامش به تاریخ پیوست.
صعود بدون بازگشت
در بهار سال 1996 یک تیم 6 نفره به قله کی 2 صعود کردند و در مسیر بازگشت گرفتار طوفان سهمگین شدند. اعضای این تیم در این صعود مفقود شدند و هیچگاه بازنگشتند. این حادثه جزو پرتلفات ترین صعودهای K2 بود. در این صعود آلیسون هرگریوز نیز حضور داشت.
صعود ایرانیان به قله کی 2
اولین تلاش برای صعود این قله توسط محمد سعیدی در سال 1998 صورت پذیرفت و تا ارتفاع 8100 توانست صعود نماید ولی به دلیل تغییر آب و هوای قله کی 2 این صعود ادامه پیدا نکرد.
در سال 1383 داوود خادم در مسیر صعود به قله K2 جان خود را از دست داد.
سرانجام در سال 1386 کاظم فریدیان موفق به صعود قله کی 2 شد تا اولین ایرانی باشد که K2 را صعود کرده است.
در سال 1389 لیلا اسفندیاری بر روی K2 تلاش نمود ولی به دلیل شرایط بد آب و هوایی و اعلام هواشناسی K2 این صعود تا ارتفاع 7565 متر ادامه یافت و تمام شد.
در سال 1391 عظیم قیچی ساز توانست این قله را بدون استفاده از کپسول اکسیژن صعود نماید.
رضا شهلایی توانست در سال 1395 بر فراز کی 2 بایستد.
حسین بهمنیار در روز 2 مرداد سال 1398 توانست قله کی 2 را از مسیر چزن صعود نماید. حسین بهمنیار نیز بدون استفاده از کپسول اکسیژن و شرپا این قله را صعود نماید.

شیب های تند مسیر صعود به قله کی دو
صعود زمستانه قله کی دو
قله K2 اولین بار در زمستان سال 2021 توسط یک تیم متشکل از ده کوهنورد نپالی که نیرمال پورجا افسانه ای هم در آن حضور داشت، موفق به اولین صعود قله کی 2 در فصل زمستان شد. در این زمستان سرگی مینگوته ایتالیایی و آتانس اسکاتوو بلغارستانی در کی 2 کشته شدند و تیم سه نفره علی سدپارا ، جان اسنوری و پابلومهر برای آخرین بار در منطقه باتل نک یعنی ارتفاع 8200 متری توسط ساجدعلی سدپارا دیده شدند. پس از آن هیچ اطلاعی از تیم نرسید و تیم های جستجو نیز هیچ نشانه ای از آن سه نفر نیافتند. بعد از چند هفته در کنفرانس مطبوعاتی مرگ این سه نفر در نهایت غم و اندوه طرفداران خود اعلام شد ولی جسد آنها پیدا نشد.
قله کی 2 در رسانه
در مورد قله کی 2 سریال و فیلم و مستندات زیادی ساخته شده است. از جمله آن فیلم صعود به قله کی 2 که یک فیلم سینمایی می باشد، بسیار معروف است. خوشبختانه فیلم سینمایی صعود به K2 دوبه فارسی نیز دارد
سلام و خسته نباشید خدمت شما بابت زحمتهای فراوانی که در جهت جمع آوری اطلاعات تقبل میکنید. شوق و ذوق شما در این راه ستودنی است. مطالب بسیار مفید میباشد. موفق باشید
سلام و درود. باعث افتخار ماست که مورد توجهتون قرار گرفته. در تلاش هستیم تا مطالب ارائه شده در وبسایت در سطح بالایی برای مخاطبین باشد.
عالی بود برقرار و برفراز باشید ….زنده باد بر شما
ارادتمندم. پیروز باشید