راه صعودبه قله کی 2
اخبار کوهستان, قلل مرتفع, کوهنوردی

بررسی مسیرهای صعود به قله کی 2

پیش از این در مورد قله کی 2 در مقاله ای جداگانه مفصلا صحبت کردیم. لطفا این مقاله را در سایت ایران پیکس بخوانید. و یا اینکه از لینک کی2 فنی ترین قله جهان وارد مقاله شوید. مقاله با موضوع بررسی مسیر صعود به قله کی 2 در مورد تمامی مسیرهای صعود شده و گشایش شده در کی 2 می باشد. قله کی 2 بعد از قله اورست به عنوان دومین قله مرتفع جهان شناخته می شود و در منطقه قراقروم قرار دارد.

نکات مشترک در مسیرهای کی 2

  • شیب تمام مسیرها تند و خطرناک می باشد
  • به دلیل شرایط آب و هوایی قله کی 2 مسیرهای صعود اغلب در معرض طوفان و بادهای سهمگین هستند
  • در انتهای مسیرها یعنی در ارتفاع بیش از 8000 متری قله K2 سطح اکسیژن بسیار پایین است
  • با توجه به اینکه کوه کی دو در مرز پاکستان و چین می باشد، اکثر مسیرهای صعود در سمت کشور پاکستان قرار دارد.
  • صعود از تمامی مسیرها و رسیدن به قله کی 2 معادل مدال طلای جهانی در ورزش کوهنوردی می باشد.
  • در کلیه مسیرها صعود نفرات پس از ثابت گذاری صورت می پذیرد.
مسیرهای صعود به کی 2

کروکی مسیرهای صعود به قله کی 2

مسیر شمالی صعود به قله کی 2

مسیری بسیار کم صعود می باشد و شروع این مسیر در سمت کشور چین است. برای اولین بار در سال 1982 توسط یک تیم شلوغ ژاپنی صعود شد. تیم ژاپنی برای صعود از این مسیر حدود 5000 متر طناب ثابت در مسیر استفاده کردند. برای دسترسی به ابتدای مسیر صعود باید از رودخانه شاسگام عبود کرد. عبور از این رودخانه به تنهایی یک چالش است. و این چالش یکی از دلایل کم بودن صعودها از این مسیر است. بعدها دو کوهنورد به نام های استیو سونسن و گرگ چایلد از این مسیر صعود نمودند. صعود آنها به سبک آلپی از کمپ 2 انجام شد. آنها در برخی قسمت های مسیر از طناب های ثابت ژاپنی ها استفاده کردند.

کمپ چهارم این مسیر در ارتفاع 7900 متری قرار دارد. نام این کمپ آشیانه عقاب است. پس از آشیانه عقاب باید یک تراورس خطرناک از روی یخچال انجام شود. سپس به دهلیز خواهیم رسید و پس از صعود از دهلیز به قله کی دو می رسیم.

  • کمپ 1 در یک شکاف برفی قرار دارد و دائما در مسیر بهمن های سهمگین است. وضعیت بارش و مخازن برفی بالای مسیر دائما باید کنترل شود
  • کمپ چهار با نام آشیانه عقاب تنها محل برپایی 2 چادر دونفره را دارد. این محل از بابت فضای کمپ بسیار محدود است.

مسیر شمال شرقی صعود به قله کی 2

این مسیر توسط ژانوس کورزاب لهستانی صعود گردید. این صعود به دلیل شرایط بد آب و هوای قله کی 2 نیمه تمام باقی ماند و به قله نرسید. مسیر شمال شرقی بسیار فنی و طولانی می باشد. در مسیر صعود از این مسیر چالش های بسیاری قرار دارد.

مسیر شمال غربی کوه k2

اولین صعود این مسیر در سال 1990 صورت گرفت. این مسیر به مسیر شمالی قله کی 2 ختم می شود. در ادامه از مسیر شمالی می توان قله را صعود نمود.

این مسیر در سمت کشور چین قرار دارد. و اولین بار توسط ژاپنی ها صعود شده است. این مسیر دارای قسمتهای ترکیبی از سنگ و برف تشکیل شده است. جزو مسیرهای معروف در کوه K2  می باشد.

مسیر صعود از تیغه آبروزی

این مسیر پرتردد ترین مسیر صعود به قله K2  می باشد. مسیر تیغه آبروزی در سال 1909 توسط دوک آبروزی گشایش شد. دوک آبروزی برای اولین بار توانست کوه کی 2 را تا ارتفاع 6250 متر صعود کند. نام این مسیر بخاطر اولین صعود توسط دوک آبروزی انتخاب شده است.

شروع این مسیر در سمت کشور پاکستان و یخچال گودوین می باشد. مسیر تیغه آبروزی از محل بیس کمپ پیشرفته آغاز می شود. ارتفاع بیس کمپ پیشرفته 5400 متر می باشد. بیس کمپ پیشرفته یک بیس کمپ مجزا با امکانات محدودتر از بیس کمپ اصلی می باشد. پس از تیغه آبروزی باید از دو مسیر معروف عبور کرد. ابتدا باید از محلی به نام دودکش و سپس از بلک پیرامید گذر کرد. پس از آن از چند شیب گذر کرده و به یک شانه از کوه کی 2 می رسید. در این محل یکی از کمپ های مسیر برپا می شود. آخرین و سخت ترین چالش این مسیر باتل نک نام دارد. مسیر باتل نک از یک توده بزرگ یخی شکل گرفته است. کوهنوردان صعود کننده از این مسیر در معرض ریزش سراکها یخی می باشند. ریزش سراکها در این مسیر در سال 2008 جان 11 کوهنورد را گرفت.

تیم صعود کننده در زمستان سال 2021 متشکل از علی سدپارا ، جان اسنوری و پابلو موهر برای آخرین بار در این نقطه دیده شدند. پس از آن هیچ نشانه ای از آنها یافت نشد.

  • کمپ 1 در ارتفاع 6050 متری
  • کمپ 2 در ارتفاع 6700 متری
  • کمپ 3 در ارتفاع 7200 متری
  • کمپ 4 در ارتفاع 7600 متری
  • قله 8611 متر

مسیر سزن یا چزن در کی 2

این مسیر نام های دیگری نیز دارد. از نام های دیگر آن می توان به مسیر باسک یا مسیر تیغه جنوب شرقی کی 2 اشاره نمود. برای اولین بار توسط تومو چزن در سال 1986 و تا ارتفاع 8000 متری صعود شد. در سال 1994 تیم باسک توانست از این مسیر به قله کی 2 برسد. مسیر چزن در انتها به مسیر آبروزی می رسد و به دلیل عدم گذر از مسیر بلک پیرامید، ایمن تر از مسیر آبروزی می باشد.

مسیرهای K2

رنگ قرمز : مسیر یال آبروزی
رنگ آبی : مسیر چزن
رنگ بنفش : مسیر لهستانی ها
رنگ نارنجی : مسیر خط جادویی
رنگ سبز : مسیر غربی
رنگ زرد : مسیر تیغه غربی

مسیرهای سمت کشور چین

در سمت کشور چین تنها دو مسیر صعود شده است و مسیرها اکثرا در سمت کشور پاکستان قرار دارد.

مسیر جنوب غربی قله K2

این مسیر ملقب به خط جایی یا  magic line می باشد که یکی از فنی ترین و سخت ترین مسیرهای صعود به قله کیدو می باشد. این مسیر توسط سه کوهنورد با نامهای بازیک ، ورژو و پیاسکی برای اولین بار در سال 1986 صعود شد.

تنها صعود بعدی از این مسیر توسط جوردی کورمیناس از کشور اسپانیا انجام شده است

مسیر غربی K2

شروع این مسیر از یخچال نگرتو می باشد. این مسیر دشوار برای اولین بار توسط ژاپنی ها صعود شد. در طول این مسیر احتمال ریزش سنگ و تکه های یخ بسیار زیاد است.

مسیرهای صعود به قله K2

بنفش : مسیر آبروزی
سبز: مسیر چزن
آبی : مسیر لهستان
قرمز : مسیر خط جادویی

مسیر شرقی قله کی 2

از رخ شرقی کوه کی 2 تابحال کسی موفق به صعود به قله نشده است. ایمن مسیر به دلیل شیب تند یخی و سنگی بسیار خطرناک است. مسیر شرقی قله کی 2 در معرض سقوط دائمی برف و یخ و سنگ می باشد.

صفحه مجازی ایران پیکسل با نام کشور مهربانی را در اپلیکیشن اینستاگرام دنبال کنید

 

 

 

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *